Facebook

Voor meer actualiteit: www.facebook.com/francine.steegs

 

Zondag 9 december Open atelier van 14.00 tot 17.00 uur

Op 9 december kun je een bezoek aan de hieronder vermelde presentaties in de Willem II Fabriek combineren met een bezoek aan mijn atelier. Ik laat er oud en nieuw werk zien en er is gelegenheid om o.a. de "Kleintjes Kunst" te kopen. Prijzen vanaf 85 euro. 

Je kunt een bezoek aan mijn atelier combineren met een bezoek aan de World press  photo tentoonstelling op de eerste verdieping (9 December is de laatste dag van deze expo) en de tentoonstelling Brabant in beeld op de begane grond.

Van harte welkom!


Uitzicht in de "IK Willem" in december

De “Ikwillem” is een presentatievitrine in de Spiegelzaal van de Willem II Fabriek, bij de ingang aan de Boschdijkstraat 100 in Den Bosch. In de maand december presenteer ik hier een keuze uit mijn Ierse en Nederlandse landschappen en enkele kleine gedrukte portretten op paneel.

Openingstijden: Van 1 december t/m 30 december 2018 - Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur - zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur - Op eerste kerstdag gesloten

www.willem-twee.nl 

 


Fabriekswerk in de "Etaloge"

De Etaloge  functioneerde in het begin van de vorige eeuw als portiersloge van de Willem II sigarenfabriek. In de maand december breng ik hier een hommage aan het heden en verleden van de fabriek met  een verzameling beschilderde sigarendoosjes en bedrukte paneeltjes. De doosjes vormen  een sfeervolle en geheimzinnige omlijsting van landschappen en portretten en verwijzen tegelijkertijd naar de geschiedenis van deze plek in dit industriële erfgoed.

Openingstijden: Van 1 december t/m 30 december 2018 - Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur - zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur - Op eerste kerstdag gesloten

www.willem-twee.nl 


Open Atelier Dagen

Open Atelier op zaterdag 22 &  zondag 23 september 2018.
11:00 – 18:00 uur


Willem II Fabriek – Boschdijkstraat 100 – 5211 VD ’s-Hertogenbosch
Mijn atelier bevindt zich op de tweede verdieping, nummer 2.48 vlakbij de trap en naast de lift. In de Willem II is die dagen veel te zien: Meerdere exposities en veel open kunstenaarsateliers.


Door een communicatiestoring sta ik niet vermeld in de routekrant. Maar ik ben wel echt officieel deelnemer aan de route. 

 


Voorbij het venster – World Art Delft 1 juli t/m 2 september 2018

Op zondag 1 juli om 15.00 uur opent de tentoonstelling “Voorbij het venster” bij WAD Delft.

Een tentoonstelling van een groep kunstenaars die geïntrigeerd zijn door een  landschap ergens in de wereld.  Met werk van Jessica Knoot, Susan de Boer, Frans Beerens, José op ten Berg, Paula Kouwenhoven, Jan Radersma en Francine Steegs.

 

World Art Delft Rotterdamseweg 205 – 2629 HD Delft

Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.


Seizoensbrochure 2018-2019 Willem Twee

Mijn werk "De tijd en het meisje" staat op de cover van de nieuwe seizoensbrochure van de Willem Twee.

Leuk dat een werk uit 2004 zo weer een nieuw leven krijgt. De zeefdruk vormde het begin van mijn fascinatie met de portretten van oude meesters.

Ik gebruikte voor deze prent een detail uit een werk van Petrus Christus uit 1470 en plaatste dat in een tijdloos waddenlandschap.

De zeefdruk is gedrukt in een oplage van 20 stuks en er zijn nog enkele exemplaren beschikbaar. Voor deze gelegenheid heb ik hem opgenomen op mijn website onder  de rubriek "zeefdrukken". 

 


Stockverkoop zondag 29 april 2018

De STOCKVERKOOP is een beurs voor gedrukte kunstwerken met prachtige prenten van jonge en gevestigde kunstenaars en ontwerpers. Rond de 50 kunstenaars/grafisch ontwerpers, afkomstig uit heel Nederland nemen deel aan dit evenement. Het Grafisch Atelier Den Bosch en de Willem Twee fabriek nodigen u uit om te komen snuffelen naar de mooiste werken voor vriendelijke prijzen.


Je kunt hier onder andere prenten, de mooiste posters, etsen, zeefdrukken, gedrukte tasjes, buttons, kussens en kaarten vinden. Gemaakt door grafische vormgevers en kunstenaars voor vriendelijke prijzen.
Zoek je nog iets bijzonders voor aan de muur, voor thuis of op het werk, een kadootje of hou je van snuffelen? Kom dan naar de STOCKVERKOOP en sla je slag! Iets te drinken is er ook, en vooral ook veel gezelligheid!
Zet het alvast in je agenda: 29 april 2018 van 11.00-17.00 in het Grafisch Atelier en de Willem II in Den Bosch.
Je vind het Grafisch Atelier op loopafstand van het mooie centrum van Den Bosch en het station.
Alvast een kijkje nemen? Volg het evenement op facebook of instagram: STOCKVERKOOP GA Den Bosch

KUNST KOPEN IS LEUK!


Portretten expo

World Art Delft nodigt u uit voor de opening van de tentoonstelling

PORTRETTEN

op zondag 8 april 2018 om 15.00 uur
21 kunstenaars zijn door curator Jan Radersma geselecteerd voor dit project:

Giovanni Dalessi, Jan van den Dungen, Clasien de l'Ecluse, Ria Franc, Donnie Gerhardus, Marian Gerrits, Hanneke Gommers, Sophie Heijkoop,
Marianne van Hest, Monique Klaassens, Claudia van der Linde, Els Otten, Marisa Polin, Anne Roorda, Francine Steegs, Gert Strengholt, Bianca Tangande, Herman Tjepkema, Douwe Vosselman, Lys Vosselman, Jan Vosters

World Art Delft – 8 april t/m 27 mei 2018
Rotterdamseweg 205, 2629 HD Delft
015 2565589

Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13 – 17 uur


Overzee

Inspiration from abroad
Jessica Knoot, José op ten Berg en Francine Steegs verbleven in 2017 op een plek die hun inspireerde tot nieuw werk. Jessica verbleef in Wales, José op zee en Spitsbergen en Francine werkte aan de westkust van Ierland.

In het weekend van 23, 24 en 25 maart 2018 laten zij een overzicht zien van het werk dat daaruit voortkwam. Tijdens de opening op vrijdag 23 maart om 16.00 uur geven de kunstenaars een korte toelichting bij hun werk.

DOCK 5340, De Gruyterfabriek - ingang N (achterzijde)
Veemarktkade 8 - 5222 AE Den Bosch.
De route op het terrein van de Gruyterfabriek is aangegeven met ballonnen.

Openingstijden: Vrijdag 23 maart vanaf 16.00 uur.
Zaterdag 24 en zondag 25 maart van 14.00 tot 17.00 uur.

 


Open Atelier in de Willem II Fabriek.

Op Zondag 4 maart 2018 openen een aantal kunstenaars uit de Willem II Fabriek hun deuren voor belangstellenden. Ik nodig u hierbij van harte uit een kijkje te komen nemen in mijn atelier. Met nieuw werk en leuke aanbiedingen.

Deur open van 12.00 tot 18.00 uur. Ingang Boschdijkstraat 100.
De ateliers zijn op de tweede verdieping. Mijn atelier bevindt zich naast de lift.

 


Ierse landschappen

Geinspireerd door het ierse landschap, maar ook door de veranderende hollandse luchten, werk ik aan een grote serie impressies. Vooralsnog alleen te zien in mijn atelier en soms een glimp op facebook!


Nieuw kleintje kunst cadeau

"Heimwee" - oplage van 5 variaties - 10 x 15 cm


LUILUI

Vanaf september 2017 is mijn werk te zien en te koop via de conceptstore LUILUI in de Kruisstraat 10A  in 's-Hertogenbosch. LuiLui (voorheen Galerie Vennix in de Verwerstraat) is een winkel met kunst (veelal op klein formaat)  en tweedehands boeken van A kwaliteit. 

Openingstijden woensdag, vrijdag en zaterdag 10.00 - 18.00 uur
donderdag 10.00 - 21.00 uur en zondag 12.00 - 17.00 uur


Stockverkoop

Zondag 25 juni Stockverkoop Willem II Fabriek Den Bosch
 Denk aan een platenbeurs, maar dan voor grafiek. Meer dan 40 makers bieden hun werk aan voor mooie prijzen. Kom snuffelen! Leuk detail; alle makers zijn zelf aanwezig. Willem II Fabriek – Boschdijkstraat 100 – Den Bosch – zondag 25 juni van 11.00 tot 17.00 uur.
Ik sta op deze markt met grote en kleine zeefdrukken uit mijn voorraad voor kleine prijzen vanaf 50 euro en de recente  -Kleintje Kunst Cadeaux-.
De werken zijn ter plekke contant of per pin te betalen en meteen mee te nemen. 
Kunst kopen is leuk!


Polranny Pirates, april 2017

De hele maand april verbleef ik in het kunstenaarshuis van de stichting Polranny Pirates aan de Westkust van Ierland.
Het bleek een heerlijke plek om te schilderen en om indrukken op te doen van het weidse en imposante landschap van Achill Island. Ik maakte er een grote serie landschapsimpressies.


Kleintje Kunst Cadeau

Momenteel werk ik aan een serie kleine zeefdrukken op triplex speciaal geschikt als cadeau voor jezelf of voor een ander.

De paneeltjes op A6 en op A5 formaat zitten verpakt in een handig doosje, vormgegeven door ontwerper Jan veenman.

De hele serie staat afgebeeld onder de rubriek Werken.

Interesse? Neem dan contact op via post@francinesteegs.nl of bel me op 06-53886553


Duits-Nederlandse Grafiekbeurs 2017

Van 3 t/m 5 maart sta ik met mijn grafische werk op de Duits-Nederlandse Grafiekbeurs 2017.
Sinds 1988 wordt deze Grafiekbeurs in Borken georganiseerd. De wens van de organisatoren is het om de wederzijdse culturele uitwisselingen met de buurlanden te bevorderen, maar ook om een actueel overzicht te geven van de verschillende mogelijkheden van de grafische kunst. Het spectrum rijkt van seriële drukgrafiek (houtsneden, etsen, gravures, litho's, linosneden en zeefdrukken enz.) tot kunstboeken en is uitgebreid met tekeningen, mixed media en fotografie.
In circa 70 expositiestands kunnen kunstenaars, galeriehouders, kunstverenigingen, boekhandelaren en fotografen uit Duitsland en Nederland hun werken presenteren. De deelnemers werden geselecteerd door een vakkundige jury.

Stadthalle Vennehof - Am Vennehof 1 - 46325 Borken - Duitsland


Fabriekswerk

FABRIEKSWERK - kunstenaars uit de Willem II Fabriek
Zaterdag 14 januari 2017 om 16.00 uur start de expositie “Fabriekswerk” met werk van kunstenaars uit de Willem II Fabriek in de nieuwe spiegelzaal op de begane grond van de Willem II Fabriek.
Het is een zeer gevarieerde tentoonstelling geworden en ik laat er mijn meest recente werk zien.
De tentoonstelling is daarna dagelijks te bekijken t/m 29 januari 2017. Ingang Boschdijkstraat 100 (tegenover de Verkadefabriek)
www.willem2fabriek.nl


Open atelier tijdens het fusiefeest in de Willem II Fabriek.

Op zaterdagavond 21 januari wordt het startschot gegeven van de nieuwe organisatie WILLEM TWEE muziek en beeldende kunst, een samengaan van het Kunstencluster Willem II, het Poppodium W2 en de Toonzaal.
Dit bijzondere moment in de geschiedenis van de verschillende organisaties wordt gevierd met een avondvullend programma op zaterdagavond 21 januari 2017.
Optredens van verschillende bands en dj's, exposities van vele kunstenaars uit eigen huis en de opening van de expositie Coney Island van Jean-Paul Jennen en Eva de Jong geven de avond inhoud.
Bovendien houden de ateliers en werkplaatsen in de Willem II Fabriek open huis en wordt de avond afgesloten met een dansnacht.
De deuren worden geopend om 19.30 uur, de opening vindt plaats om 20.15 en het feestelijke programma wordt afgerond om 02.00 uur.
Bezoekadres: Boschdijkstraat 100 (tegenover de Verkadefabriek).


Galerie de Vereeniging, WorkumEen aantal zeefdrukken van mij worden tentoongesteld bij Galerie de Vereeniging in het Friese Workum. Deze galerie richt zich hoofdzakelijk op grafische kunst en presenteert mooie groepsopstellingen van werk van kunstenaars uit heel Nederland.
Galerie de Vereeninging - Sud 13 - 8711 CR Workum 

www.galeriedevereeniging.nl


Van Aquatint tot Zeefdruk

World Trade Center Art Gallery Rotterdam
Ingang via De Meent 132 B en Beursplein 37
3011 JS Rotterdam
www.wtcartgallery.nl

2 oktober – 30 oktober 2016
Open op vrijdag t/m zondag van 12.30 tot 17.30 uur
En op afspraak 010-405 17 81


LAST CALL


Op uitnodiging neem ik deel aan een korte tentoonstelling in Kunsthal Boschveld in de Vughterstraat 234 in Den Bosch.
Aanleiding is het einde van het verblijf van de Kunsthal op deze locatie per 15 december 2016.
Voordat het zo ver is organiseert Kunsthal Boschveld een laatste flits tentoonstelling, een feest van en voor kunst met kunstenaars en kunstliefhebbers en vrienden van Kunsthal Boschveld van woensdag 23 tot en met zondag 27 november.
Ik neem deel met mijn meest recente werk: “Memento”, een drieluik.
Opening woensdag 23 november om 19.30 uur.


 www.kunsthalboschveld.nl