Facebook

Voor meer actualiteit: www.facebook.com/francine.steegs

 

Ierse landschappen

Geinspireerd door het ierse landschap, maar ook door de veranderende hollandse luchten, werk ik aan een grote serie impressies. Vooralsnog alleen te zien in mijn atelier en soms een glimp op facebook!


Nieuw kleintje kunst cadeau

"Heimwee" - oplage van 5 variaties - 10 x 15 cm


LUILUI

Vanaf september 2017 is mijn werk te zien en te koop via de conceptstore LUILUI in de Kruisstraat 10A  in 's-Hertogenbosch. LuiLui (voorheen Galerie Vennix in de Verwerstraat) is een winkel met kunst (veelal op klein formaat)  en tweedehands boeken van A kwaliteit. 

Openingstijden woensdag, vrijdag en zaterdag 10.00 - 18.00 uur
donderdag 10.00 - 21.00 uur en zondag 12.00 - 17.00 uur


Stockverkoop

Zondag 25 juni Stockverkoop Willem II Fabriek Den Bosch
 Denk aan een platenbeurs, maar dan voor grafiek. Meer dan 40 makers bieden hun werk aan voor mooie prijzen. Kom snuffelen! Leuk detail; alle makers zijn zelf aanwezig. Willem II Fabriek – Boschdijkstraat 100 – Den Bosch – zondag 25 juni van 11.00 tot 17.00 uur.
Ik sta op deze markt met grote en kleine zeefdrukken uit mijn voorraad voor kleine prijzen vanaf 50 euro en de recente  -Kleintje Kunst Cadeaux-.
De werken zijn ter plekke contant of per pin te betalen en meteen mee te nemen. 
Kunst kopen is leuk!


Polranny Pirates, april 2017

De hele maand april verbleef ik in het kunstenaarshuis van de stichting Polranny Pirates aan de Westkust van Ierland.
Het bleek een heerlijke plek om te schilderen en om indrukken op te doen van het weidse en imposante landschap van Achill Island. Ik maakte er een grote serie landschapsimpressies.


Kleintje Kunst Cadeau

Momenteel werk ik aan een serie kleine zeefdrukken op triplex speciaal geschikt als cadeau voor jezelf of voor een ander.

De paneeltjes op A6 en op A5 formaat zitten verpakt in een handig doosje, vormgegeven door ontwerper Jan veenman.

De hele serie staat afgebeeld onder de rubriek Werken.

Interesse? Neem dan contact op via post@francinesteegs.nl of bel me op 06-53886553


Duits-Nederlandse Grafiekbeurs 2017

Van 3 t/m 5 maart sta ik met mijn grafische werk op de Duits-Nederlandse Grafiekbeurs 2017.
Sinds 1988 wordt deze Grafiekbeurs in Borken georganiseerd. De wens van de organisatoren is het om de wederzijdse culturele uitwisselingen met de buurlanden te bevorderen, maar ook om een actueel overzicht te geven van de verschillende mogelijkheden van de grafische kunst. Het spectrum rijkt van seriële drukgrafiek (houtsneden, etsen, gravures, litho's, linosneden en zeefdrukken enz.) tot kunstboeken en is uitgebreid met tekeningen, mixed media en fotografie.
In circa 70 expositiestands kunnen kunstenaars, galeriehouders, kunstverenigingen, boekhandelaren en fotografen uit Duitsland en Nederland hun werken presenteren. De deelnemers werden geselecteerd door een vakkundige jury.

Stadthalle Vennehof - Am Vennehof 1 - 46325 Borken - Duitsland


Fabriekswerk

FABRIEKSWERK - kunstenaars uit de Willem II Fabriek
Zaterdag 14 januari 2017 om 16.00 uur start de expositie “Fabriekswerk” met werk van kunstenaars uit de Willem II Fabriek in de nieuwe spiegelzaal op de begane grond van de Willem II Fabriek.
Het is een zeer gevarieerde tentoonstelling geworden en ik laat er mijn meest recente werk zien.
De tentoonstelling is daarna dagelijks te bekijken t/m 29 januari 2017. Ingang Boschdijkstraat 100 (tegenover de Verkadefabriek)
www.willem2fabriek.nl


Open atelier tijdens het fusiefeest in de Willem II Fabriek.

Op zaterdagavond 21 januari wordt het startschot gegeven van de nieuwe organisatie WILLEM TWEE muziek en beeldende kunst, een samengaan van het Kunstencluster Willem II, het Poppodium W2 en de Toonzaal.
Dit bijzondere moment in de geschiedenis van de verschillende organisaties wordt gevierd met een avondvullend programma op zaterdagavond 21 januari 2017.
Optredens van verschillende bands en dj's, exposities van vele kunstenaars uit eigen huis en de opening van de expositie Coney Island van Jean-Paul Jennen en Eva de Jong geven de avond inhoud.
Bovendien houden de ateliers en werkplaatsen in de Willem II Fabriek open huis en wordt de avond afgesloten met een dansnacht.
De deuren worden geopend om 19.30 uur, de opening vindt plaats om 20.15 en het feestelijke programma wordt afgerond om 02.00 uur.
Bezoekadres: Boschdijkstraat 100 (tegenover de Verkadefabriek).


Galerie de Vereeniging, WorkumEen aantal zeefdrukken van mij worden tentoongesteld bij Galerie de Vereeniging in het Friese Workum. Deze galerie richt zich hoofdzakelijk op grafische kunst en presenteert mooie groepsopstellingen van werk van kunstenaars uit heel Nederland.
Galerie de Vereeninging - Sud 13 - 8711 CR Workum 

www.galeriedevereeniging.nl


Van Aquatint tot Zeefdruk

World Trade Center Art Gallery Rotterdam
Ingang via De Meent 132 B en Beursplein 37
3011 JS Rotterdam
www.wtcartgallery.nl

2 oktober – 30 oktober 2016
Open op vrijdag t/m zondag van 12.30 tot 17.30 uur
En op afspraak 010-405 17 81


LAST CALL


Op uitnodiging neem ik deel aan een korte tentoonstelling in Kunsthal Boschveld in de Vughterstraat 234 in Den Bosch.
Aanleiding is het einde van het verblijf van de Kunsthal op deze locatie per 15 december 2016.
Voordat het zo ver is organiseert Kunsthal Boschveld een laatste flits tentoonstelling, een feest van en voor kunst met kunstenaars en kunstliefhebbers en vrienden van Kunsthal Boschveld van woensdag 23 tot en met zondag 27 november.
Ik neem deel met mijn meest recente werk: “Memento”, een drieluik.
Opening woensdag 23 november om 19.30 uur.


 www.kunsthalboschveld.nl